Juniorikilpailuohjeet

Juniorikilpailumme ovat juniorikuljettajille tarkoitettuja omia sisäisiä kilpailuitamme. Kilpailut toimivat aikuisten sarjaenduron tapaan kilpailusarjana, joka kesäkaudella 2022 koostuu neljästä osakilpailusta. Tarkempi kilpailukalenteri löydät Juniorikilpailut-sivultamme.

Tälle sivulle olemme koonneet tarkemmat ohjeet junioreiden sarjakilpailuihin liittyen.

Ilmoittautuminen juniorikilpailuun

Juniorikilpailuihin ilmoittautuminen tapahtuu joko ennakkoon verkkolomakkeella kerhomme verkkosivustolla tai kilpailupäivänä kilpailupaikalla ennen kilpailun alkamista. Ennakkoilmoittautuminen ei ole sitova, mutta ennakkoon ilmoittautuminen helpottaa ja nopeuttaa huomattavasti osakilpailun aloitusjärjestelyitä.

Osallistumis- ja ratamaksut

Mahdollisista osallistumis- ja/tai ratamaksuista tiedotetaan aina erikseen, mikäli sellaisia osakilpailusta peritään.

Turvallisuus

Juniorikilpailuissamme turvallisuus on tärkein huolehdittava asia. Jokaisessa juniorikilpailussamme noudatetaan junioritoimintaan laadittua turvallisuussuunnitelmaa ja lisäksi jokaisella osakilpailupaikalla on varattu riittävästi ensiapuvälineistöä mahdollisten loukkaantumisten varalle.

Lisäksi juniorikilpailuissa noudatetaan Kangasalan Moottorikerhon yleisiä turvallisuusohjeita sekä tapauskohtaisesti annettavia erillisiä turvallisuutta koskevia ohjeita.

Ajanotto ja kilpailunumerot

Kilpailuidemme ajanotto tehdään samalla ajanottojärjestelmällä kuin aikuisten sarjaenduroissa. Erona aikuisten sarjakilpailuihin verraten, meillä ei ole käytössä ajanottopondereita vaan ajanotto hoidetaan ajanottojärjestelmän niin sanottujen käsiaikojen avulla.

Jokaisessa kilpailuihimme osallistuvassa moottoripyörässä tulisi olla jokin kilpailunumero, jotta ajanotto voi tunnistaa kilpailijan. Numeron ei kuitenkaan tarvitse välttämättä olla minkään säännön mukainen.

Kilpailijakokous

Ennen jokaista osakilpailua pidetään kilpailijakokous, jossa käymme läpi kyseiseen kilpailuun liittyvät asiat, kuten kilpailureitin ja ajettavat aika- tai kierrosmäärät. Mahdolliset lämmittelykierrokset tulee suorittaa ennen kilpailijakokousta.

Sarjapisteet

Osakilpailusarjassamme jaetaan sarjapisteet siten, että voittaja saa kymmenen (10) pistettä, toiseksi tullut yhdeksän (9) pistettä ja näin jatketaan, kunnes kymmenenneksi tullut saa yhden (1) pisteen.

Pisteet jaetaan moottorikokoluokittain (50-kuutioiset, 65-kuutioiset, 85-kuutioiset ja 125-kuutioiset).