Juniorikilpailuohjeet

Juniorikilpailut ovat Kangasalan Moottorikerhon junioreille tarkoitettuja omia sisäisiä kilpailuita. Kilpailut toimivat aikuisten sarjaenduron tapaan kilpailusarjana, joka kesällä 2021 koostuu neljästä osakilpailusta.

Tälle sivulle on koottu tarkemmat ohjeet junioreiden sarjakilpailuihin liittyen. Mikäli juniorikilpailuista herää kysyttävää, voitte olla yhteydessä sihteeriin puhelimitse (040 745 9956) tai sähköpostitse (sihteeri@kamoke.fi). 

Ilmoittautuminen juniorikilpailuun

Juniorikilpailuihin ilmoittautuminen tapahtuu joko ennakkoon verkkolomakkeella kerhon verkkosivustolla tai kilpailupäivänä kilpailupaikalla ennen kilpailun alkamista. Ennakkoilmoittautuminen ei ole sitova, mutta ennakkoon ilmoittautuminen helpottaa ja nopeuttaa huomattavasti osakilpailun aloitusjärjestelyitä.

Osallistumis- ja ratamaksut

Mahdollisista osallistumis- ja/tai ratamaksuista tiedotetaan aina erikseen, mikäli sellaisia osakilpailusta peritään.

Turvallisuus

Juniorikilpailuissa turvallisuus on tärkein asia. Jokaisessa juniorikilpailussa noudatetaan junioritoimintaan laadittua turvallisuussuunnitelmaa ja lisäksi jokaisella osakilpailupaikalla on varattu riittävästi ensiapuvälineistöä mahdollisten loukkaantumisten varalle.

Lisäksi juniorikilpailuissa noudatetaan Kangasalan Moottorikerhon yleisiä turvallisuusohjeita ja vallitsevaan koronavirustilanteeseen laadittua erityisohjeistusta, joihin voi tutustua kerhon verkkosivuilla.

Ajanotto ja kilpailunumerot

Kilpailuiden ajanotto tehdään samalla ajanottojärjestelmällä kuin aikuisten sarjaenduroidenkin. Erona aikuisten sarjakilpailuihin nähden, meillä ei ole käytössä ajanottopondereita vaan ajanotto hoidetaan ajanottojärjestelmän niin sanottujen käsiaikojen avulla.

Jokaisessa kilpailuun osallistuvassa pyörässä tulisi olla jokin kilpailunumero, jotta ajanotto tunnistaa pyörän. Numeron ei kuitenkaan tarvitse olla minkään säännön mukainen.

Kilpailijakokous

Ennen osakilpailua pidetään kilpailijakokous, jossa käydään läpi kyseiseen kilpailuun liittyvät asiat, kuten kilpailureitti ja aika- tai kierrosmäärät. Mahdolliset lämmittelyt tulee suorittaa ennen kilpailijakokousta.

Koronatilanteen vuoksi kilpailijakokouksen materiaali julkaistaan kirjallisesti kerhon verkkosivuilla sekä kilpailupaikalla.

Sarjapisteet

Osakilpailusarjassa jaetaan sarjapisteet siten, että voittaja saa kymmenen (10) pistettä, toiseksi tullut yhdeksän (9) pistettä ja näin jatketaan, kunnes kymmenenneksi tullut saa yhden (1) pisteen.

Pisteet jaetaan moottorikokoluokittain (50-kuutioiset, 65-kuutioiset, 85-kuutioiset ja 125-kuutioiset).