Sarjaenduroiden ohjeistus

Nämä ovat yleiset ohjeet sarjaenduroita varten. Ohjeistuksessa kerrotaan muun muassa ilmoittautumisesta, turvallisuudesta sekä ajanotosta.

Lisätietoja sarjaenduroihin liittyen saa Timo Koivulalta, Ville Haipolta tai sihteeriltä puhelimitse tai sähköpostitse.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumisen voi tehdä ennakkoon KaMoKen sarjaenduron ilmoittaumissivulla. Ennakkoilmoittautuminen on vapaaehtoinen eikä siis ole sitova. Ennakkoon ilmoittautuminen kuitenkin helpottaa ja nopeuttaa jonkin verran kilpailun aloitusta. Varmista kuitenkin ajanottotarrojesi toiminta ajanotolta ennen kilpailua, vaikka ilmoittautuisit ennakkoon!

Paikan päällä voi myös ilmoittautua mukaan kilpailupäivänä. Ilmoittautumisen voi tehdä kun ajanottolaitteisto on saatu pystytettyä, mutta viimeistään kuljettajakokoukseen mennessä!

Osallistumis- ja ratamaksut

Sarjaenduroihin osallistuminen on maksutonta KaMoKen sekä K-SMPK:n jäsenille. Joissakin kilpailuissa voi silti olla ratamaksu, joka kaikkien tulee kuitenkin maksaa. Mahdollisesta ratamaksusta tiedotetaan aina erikseen kilpailuinfossa.

Voit kuitenkin osallistua olematta kummankaan kerhon jäsen. Tällöin osallistumismaksuna on 5€, joka kattaa KaMoKen päiväjäsenyyden.

Ajanotto ja ponderitarrat

Sarjaendurokilpailuissa on käytössä sähköinen ajanottojärjestelmä. Jokaiseen osallistuvaan pyörään liimataan ns. ponderitarra molemmille puolille pyörää (yleensä jäähdyttäjän ilmanohjaimeen sisäpuolelle). Tarraan ohjelmoidaan kilpailijan numero, jonka järjestelmä havaitsee ja käyttää tulosten tekemiseen. 

Tarran kiinnipysymisen voi varmistaa puhdistamalla liimauskohdan hyvin sekä liimaamalla tarran päälle pätkän ilmastointiteippiä. Ponderitarra on sama, joka on käytössä Kalkku Ry:n laitteilla toteutetussa ajanotossa. Samaa tarraa voi siis käyttää lähes kaikissa kansallisissa enduro- ja CC-kilpailuissa. Grand National CC -kilpailuissa on käytössä eri tyyppinen tarra. Lisäksi myös Pohjanmaan seudulla käydyissä kilpailuissa ajanotto saattaa olla tehty laitteilla, joiden ponderitarra ei myöskään käy, vaikka onkin samannäköinen. 

Mikäli tiedät, että pyörässäsi ei ole oikeantyyppistä tarraa tai et ole varma, ota yhteyttä ajanottoon ajoissa ennen kilpailua. Vääräntyyppiset tarrat tulisi poistaa ennen kilpailua. Ponderitarroja saa tarvittaessa ajanotosta. KaMoKen jäsenille tarrat ovat ilmaisia. Muille tarrat maksavat 1€/kpl tasarahalla, koska vaihtokassaa ei ole.

Kilpailunumero pyörässä

Kilpailijan numero pyörässä on varmistukseksi ajanottoa varten. Mikäli järjestelmä ei jostain syystä havaitse ponderitarraa, otetaan kilpailijalle käsiaika. Käsiaika tulee kuitenkin numeroida oikealle kilpailijalle ja siksi tulisi ajanoton nähdä, kuka on kyseessä. Ihan kaikkia ajanotto ei tunnista kypärästä eikä muista kaikkien numeroita. Numeron ei tarvitse olla minkään säännön mukainen eikä välttämättä kaikissa numerokilvissä, mutta kuitenkin mahdollisimman selkeä. 

Käsiajat otetaan myös tunnistamattomille kuljettajille, mutta heidän tulosten saaminen saattaa kestää siihen asti, että ajat kohdennetaan oikealle kilpailijalle. Ajanotossa on saatavilla jonkin verran numerotarroja (vanhoja Biltemalaisia) vapaaseen käyttöön. 

Katso myös numeron valintaohjeet ilmoittautumissivulta

Kuljettajakokous

Kuljettajakokous pidetään viitisen minuuttia ennen kilpailun alkua. Siinä käydään läpi kilpailun ajomäärät ja kilpailun kulkuun sekä mahdolliset reittiin liittyvät huomioitavat asiat. Lämmittelykierrokset tulee ajoittaa niin, että ehdit kuljettajakokoukseen eikä kilpailun aloitus viivästy!

Turvallisuus

Kilpailija vastaa siitä, että hänellä on tarvittavat vakuutukset kunnossa. Lisäksi alaikäisillä kilpailijoilla on oltava huoltajan suostumus kilpailussa ajamiseen. 

Kilpailussa tulee myös muistaa, että kyseessä on vain kerhokilpailu eikä mikään liian totinen kamppailu. Muistetaanhan myös, että kaikilla on auttamisvelvollisuus, mikäli kanssakilpailija on avun tarpeessa.

Tutustuthan myös muihin turvallisuusohjeisiin kerhomme sivuilla!

Keskeyttäminen

Mikäli joudut keskeyttämään kilpailun jostain syystä, ilmoita siitä ajanottoon. Tällöin emme odottele ja/tai etsi ketään turhaan reitiltä.

Tulosnäyttö

Kilpailupaikalle pyritään saamaan tulosnäyttö, josta kilpailun aikoja voi seurata reaaliajassa. Tulosnäyttö löytyy ajanoton läheisyydestä. Tulokset päivittyvät reaaliajassa myös Live-palveluun.

Sarjapisteet

Sarjan pisteet jaetaan seuraavasti; voittajalle 10 pistettä, toiseksi tulleelle 9 pistettä ja niin edelleen ansaittujen pisteiden laskiessa piste kerrallaan nollaan asti sijoituksen laskiessa. Sarjapisteet lasketaan vain KaMoKen jäsenille.