Sarjaenduro-ohjeistus

Sarjaenduro-ohjeistukseen on koottu tietoa sarjaenduron käytännön järjestelyistä, kuten ilmoittautumisesta, ajanotosta sekä turvallisuudesta.

Vallitsevan koronaviruspandemian vuoksi toimintaan on jouduttu tekemään joitakin muutoksia. Alla olevan ohjeistuksen lisäksi on suositeltavaa tutustua myös kerhomme koronaohjeistukseen.

Lisätietoja sarjaendurotoimintaamme liittyen saa Timo Koivulalta, Ville Haipolta sekä sihteeriltä puhelimitse tai sähköpostitse.

Ilmoittautuminen sarjaenduroon

Sarjaenduroon voi ilmoittautua jo ennakkoon ilmoittaumissivulla. Ennakkoilmoittautuminen on kuitenkin vapaaehtoinen eikä se ole sitova. Suosittelemme kuitenkin jokaisen osallistujan ilmoittautuvan ennakkoon, koska se helpottaa ja nopeuttaa jonkin verran kilpailun aloitusta. 

Kilpailupäivänä on mahdollista ilmoittautua mukaan myös kilpailupaikalla. Ilmoittautumisen voi tehdä, kun ajanottolaitteisto on saatu pystytettyä, mutta viimeistään kuljettajakokoukseen mennessä, mikäli kilpailussa sellainen järjestetään!

Varmistathan kuitenkin joka tapauksessa ajanottotarrojesi toimivuuden ajanotosta ennen varsinaisen sarjaenduron aloitusta!

Osallistumis- ja ratamaksut

Sarjaenduroihin osallistuminen on maksutonta Kangasalan Moottorikerhon sekä K-SMPK:n jäsenille. Joissakin kilpailuissa voi silti olla erillinen ratamaksu, joka kaikkien osallistujien tulee maksaa. Mahdollisesta ratamaksusta tiedotetaan aina erikseen kilpailuinfossa ennen kilpailua.

Voit kuitenkin osallistua sarjaenduroihimme olematta kummankaan kerhon jäsen. Tällöin osallistumismaksu on viisi (5) euroa, joka kattaa Kangasalan Moottorikerhon päiväjäsenyyden.

Vaihtokassaa ei ole, joten toivomme osallistumismaksut tasarahalla.

Ajanotto ja ponderitarrat

Sarjaendurokilpailuissa on käytössä sähköinen ajanottojärjestelmä. Jokaiseen osallistuvaan pyörään liimataan ns. ponderitarra molemmille puolille pyörää (yleensä jäähdyttäjän ilmanohjaimeen sisäpuolelle). Tarraan ohjelmoidaan kilpailijan numero, jonka järjestelmä havaitsee ja käyttää tulosten tekemiseen. 

Tarran kiinnipysymisen voi varmistaa puhdistamalla liimauskohdan hyvin sekä liimaamalla tarran päälle pätkän ilmastointiteippiä. Ponderitarra on sama, joka on käytössä Kalkku ry:n laitteilla endurokilpailuissa toteutetussa ajanotossa. Samaa tarraa voi siis käyttää sarjaenduroidemme lisäksi lähes kaikissa kansallisissa enduro- ja CC-kilpailuissa. Huomioithan, että Grand National CC -kilpailuissa on käytössä eri tyyppinen tarra. Lisäksi myös Pohjanmaan seudulla käydyissä kilpailuissa ajanotto saattaa olla tehty laitteilla, joiden ponderitarra ei myöskään käy, vaikka onkin samannäköinen. 

Mikäli tiedät, että pyörässäsi ei ole oikeantyyppistä tarraa tai et ole varma, ilmoita siitä esimerkiksi ilmoittautumislomakkeessa ajanotolle etukäteen. Vääräntyyppiset tarrat tulisi poistaa ennen kilpailua. Ponderitarroja saa tarvittaessa ajanotosta. KaMoKen jäsenille tarrat ovat ilmaisia. Muille tarrat maksavat 1€/kpl tasarahalla, koska vaihtokassaa ei ole.

Kilpailunumero pyörässä

Kilpailijan numero pyörässä on varmistukseksi ajanottoa varten. Mikäli järjestelmä ei jostain syystä havaitse ponderitarraa, otetaan kilpailijalle käsiaika. Käsiaika numeroidaan erikseen, joten ajanoton on tärkeää nähdä, kuka on kyseessä, jotta aika kirjataan oikealle kilpailijalle. Ihan kaikkia ajanotto ei tunnista kypärästä eikä muista kaikkien numeroita. Numeron ei tarvitse olla minkään säännön mukainen eikä välttämättä kaikissa numerokilvissä, mutta kuitenkin mahdollisimman selkeä. 

Käsiajat otetaan myös tunnistamattomille kuljettajille, mutta heidän tulosten saaminen saattaa kestää siihen asti, että ajat kohdennetaan oikealle kilpailijalle. Ajanotossa on saatavilla jonkin verran numerotarroja (vanhoja Biltemalaisia) vapaaseen käyttöön. 

Katso myös numeron valintaohjeet ilmoittautumissivulta

Kuljettajakokous

Kuljettajakokous pidetään noin viitisen minuuttia ennen kilpailun alkua. Siinä käydään läpi kilpailun ajomäärät ja kilpailun kulkuun sekä mahdolliset reittiin liittyvät huomioitavat asiat. Mikäli kilpailussa on mahdollisuus lämmittelykierroksiin, tulee ne ajoittaa niin, että ehdit kuljettajakokoukseen eikä kilpailun aloitus viivästy!

Koronarajoitusten voimassa ollessa käytäntönä voidaan pitää myös kirjallista kuljettajakokousmateriaalia. Ota selvää käytettävästä tavasta sarjaenduro-infosta.

Turvallisuus

Kilpailija vastaa siitä, että hänellä on tarvittavat vakuutukset kunnossa. Lisäksi alaikäisillä kilpailijoilla on oltava tarvittavien vakuutusten lisäksi myös huoltajan suostumus kilpailussa ajamiseen. 

Kilpailussa tulee myös muistaa, että kyseessä on vain kerhokilpailu eikä mikään liian totinen kamppailu. Muistetaanhan myös, että kaikilla on auttamisvelvollisuus, mikäli kanssakilpailija on avun tarpeessa.

Tutustuthan myös muihin turvallisuusohjeisiin kerhomme sivuilla!

Keskeyttäminen

Mikäli joudut keskeyttämään kilpailun jostain syystä, ilmoita siitä ajanottoon. Tällöin emme odottele ja/tai etsi ketään turhaan reitiltä.

Tulosnäyttö

Kilpailupaikalle pyritään saamaan tulosnäyttö, josta kilpailun aikoja voi seurata reaaliajassa. Mahdollinen tulosnäyttö löytyy yleensä ajanoton läheisyydestä. Tulokset päivittyvät reaaliajassa myös live-palveluun.

Sarjapisteet

Sarjan pisteet jaetaan seuraavasti; voittajalle annetaan 10 pistettä, toiseksi tulleelle 9 pistettä ja niin edelleen ansaittujen pisteiden laskiessa piste kerrallaan nollaan asti sijoituksen laskiessa. 

Sarjapisteet lasketaan vain Kangasalan Moottorikerhon jäsenille.