Saavutettavuus

Tämä saavutettavuusseloste koskee Kangasalan Moottorikerhon verkkopalvelua (https://www.kamoke.fi) ja se on laadittu 11.4.2021. Saavutettavuusseloste on laadittu vapaaehtoisesti.

Olemme arvioineet verkkopalvelun saavutettavuuden itse sekä hyödyntäneet Siteimprove-työkalua apunamme.

Digipalvelun saavutettavuuden tila
Täyttää saavutettavuusvaatimukset osittain. 

Ei-saavutettava sisältö

1. Ei kuulu lainsäädännön piiriin
Verkkopalvelu sisältää toimisto-ohjelmien tiedostoja (esim. doc, pdf, odt), jotka on julkaistu ennen 23.9.2018. Näiden dokumenttien muuttaminen saavutettavaksi ei ole kaikilta osin mahdollista. 

Saavutettavuusvaatimukset, jotka eivät täyty

1.1.1 Ei-tekstuaalinen sisältö 
Havaittava: Tekstivastineet 

Saavuttamaton sisältö ja sen puutteet: Joidenkin verkkopalvelussa julkaistujen kuvien tekstivastineet eli niin sanotut ALT-tekstit puuttuvat. Kuvien suuren määrän vuoksi tämä on vielä työn alla.

1.3.1 Informaatio ja suhteet
Havaittava: Lomakkeiden kentät 

Saavuttamaton sisältö ja sen puutteet: Verkkopalvelussa julkaistujen sähköisten lomakkeiden kentät eivät ole kaikilta osin luettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmien avulla. 

1.4.4 Tekstin koon muuttaminen
Havaittava: Tekstin koko

Saavuttamaton sisältö ja sen puutteet: Verkkopalvelumme tekstin koko ei tällä hetkellä täytä saavutettavuusvaatimuksia kaikilta osin, sillä sen suurentaminen ei aina ole mahdollista vaadittuun 200 prosenttiin.

3.3.2 Nimilaput tai ohjeet
Ymmärrettävä: Puutteita lomakkeiden sisällössä

Saavuttamaton sisältö ja sen puutteet: Joissakin verkkopalvelun lomakkeissa käyttäjälle ei anneta riittävää informaatiota lomakkeen täyttämisessä esiintyvien virheiden korjaamiseksi.

Puutteet saavutettavuudessa

Mikäli havaitset verkkopalvelussamme saavutettavuuteen liittyviä puutteita, olethan yhteydessä meihin verkkolomakkeella.

Pyrimme korjaamaan saavutettavuuspuutteet meille lähetetyn palautteen perusteella mahdollisimman pian.

Valvontaviranomainen 

Jos huomaat sivustollamme saavutettavuutta koskevia puutteita, olethan ensin yhteydessä verkkopalvelun ylläpitäjään eli meihin. Vastaamme yhteydenottoosi 14 vuorokauden kuluessa. 

Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et jostakin syystä saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit halutessasi tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon

Etelä-Suomen aluehallintoviraston verkkosivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Saavutettavuuden parantaminen

Teemme jatkuvasti työtä saavutettavuuden parantamiseksi ja olemme sitoutuneet verkkopalvelun saavutettavuuden parantamiseen.

Tässä saavutettavuusselosteessa esitetyt puutteet verkkopalvelun saavutettavuudessa pyrimme korjaamaan saavutettavuudessa esiintyvät puutteet vuoden 2022 aikana.

Tarjoamme tukea käyttäjille, joille digipalvelut eivät ole saavutettavissa. 

Tämä verkkosivusto on julkaistu 18.5.2018.