Turvallisuus

Kilpailutapahtuman turvallisuudesta on huolehdittu parhaalla mahdollisella tavalla yhteistyössä viranomaisten kanssa.

Kilpailureitti on valvottu ratatuomareiden toimesta koko kilpailutapahtuman ajan. Ratatuomareilla on radiopuhelinyhteys kilpailun turvallisuuspäällikköön. 

Onnettomuustilanteiden ja loukkaantumisten varalta kilpailukeskuksessa päivystää kilpailutapahtuman ajan hoitotason ambulanssi ja lääkäri.

Yleisöalueet ja kielletyt katselualueet on merkattu opaskarttoihin sekä muun muassa lippusiimoin maastoon.

Kilpailutapahtumaa varten on laadittu lakisääteiset turvallisuusasiakirjat, jotka paikalliset viranomaiset ovat myös käsitelleet ja hyväksyneet. 

Koronatilanteen vuoksi kilpailutapahtuman järjestelyissä on tehty yhteistyötä paikallisen tartuntatautilääkärin kanssa, jotta tapahtuma voidaan järjestää terveysturvallisesti. Kilpailun järjestäjä on laatinut erillisen varautumissuunnitelman terveysturvallisuuden varmistamiseksi kilpailutapahtuman aikana.

Kilpailutapahtuman turvallisuudesta vastaa turvallisuuspäällikkö Miska Jokinen. Hänet tavoittaa turvallisuusasioihin liittyen joko sähköpostitse (sihteeri@kamoke.fi) tai puhelimitse (040 745 9956).

Hätätilanne

Hälytä apua yleisen hätänumeron (112) kautta. Hätäkeskuspäivystäjät antavat tarvittaessa myös toimintaohjeita ennen ammattiavun paikalle saapumista. Hätäpuhelun voi lopettaa, kun saa siihen luvan hätäkeskuspäivystäjältä.

Ilmoita hätätilanteesta myös turvallisuuspäällikölle puhelimitse (040 745 9956).

Ensiapu ja päivystys

Kangasalan terveyskeskus ei ole avoinna viikonloppuisin. Päivystyspotilaat ohjataan Kangasalta Valkeakoskelle.

Tays Valkeakosken päivystys 
Salonkatu 24
37600 Valkeakoski

Päivystys on avoinna 24/7.

Puhelin: 03 311 67394 Päivystysapu 116 117

Koronaohjeistus (COVID-19)

Koronatilanteen vuoksi kilpailun järjestäjä on varautunut koronaviruksen leviämisen ehkäisyyn alla kuvatuin toimenpitein. Koronaan liittyvistä varautumistoimenpiteistä vastaa tapahtuman turvallisuuspäällikkö Miska Jokinen.

Koronavirukseen liittyvä ohjeistus lähetetään kaikille tapahtuman toimitsijoille sekä kilpailijoille etukäteen sähköpostitse. Ohjeistuksen lisäksi korostetaan erityisesti, että kilpailutapahtumaan ja tapahtuma-alueelle saa saapua vain täysin oireettomana.

Kaikille tapahtumaan osallistuville suositellaan koronarokotteen ottamista, jotta tapahtuma voidaan järjestää mahdollisimman terveysturvallisesti.

Koronaan liittyvät toimintaohjeet

Tapahtumaan/kilpailuun ei saa osallistua edes lievien oireiden kanssa.

Riskiryhmiin kuuluville ei suositella tapahtumaan osallistumista. Koronaviruksen riskiryhmät on lueteltu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) verkkosivustolla.

Tapahtuman osallistujien tulee huolehtia turvavälien toteutumisesta (vähintään kaksi metriä) sekä hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta.

Mahdollisia jonotustilanteita pyritään välttämään esimerkiksi aikatauluttamalla eri toimintoja (kilpailijoiden ilmoittautuminen, katsastus) eri aikoihin luokkakohtaisesti.

Käsidesiä sekä käsien pesumahdollisuus on tarjolla useissa paikoissa tapahtuma-alueella (mm. WC-tilat) käsien desinfektiota varten. Lisäksi WC-tilojen puhtaudesta huolehditaan tehostetulla siivouksella. Sisätiloissa toimivat vain muutamat järjestäjän nimeämät henkilöt, kun työtehtäviä ei ole mahdollista suorittaa ulkoilmassa.

Tapahtuman järjestäjä suosittelee vahvasti kaikkien henkilöiden käyttävän kasvomaskia Pirkanmaan alueellisen pandemiaohjausryhmän (ns. koronanyrkki) suosituksen mukaisesti myös tässä ulkoilmatapahtumassa.

Yleisö voi osallistua tapahtumaan paikan päällä mahdollisesti voimassa olevien kokoontumisrajoitusten mukaisesti. Tapahtuman vahva kasvomaskisuositus koskee myös tapahtuman yleisöä.

Kilpailijat saapuvat varikolle omilla autoillaan. Kilpailijan mukana saa olla muitakin henkilöitä, kuten huoltajia tai perheenjäseniä.

Mahdollista koronajäljitystä varten kilpailijan mukana olevia huoltohenkilöitä ja perheenjäseniä sekä tapahtumaan osallistuvaa yleisöä pyydetään jättämään yhteystietonsa kilpailun verkkosivustolla olevalla sähköisellä lomakkeella (julkaistaan myöhemmin). Näitä yhteystietoja säilytetään kahden (2) viikon ajan kilpailutapahtuman päättymisestä, minkä jälkeen yhteystiedot poistetaan.

Kilpailija toimittaa moottoripyöränsä katsastuspisteeseen katsastustoimitsijalle, joka katsastaa moottoripyörän ja kypärän. Kilpailija siirtyy välittömien lähikontaktien välttämiseksi vähintään kahden (2) metrin etäisyydelle katsastustoimitsijoista. 

Katsastustoimitsija luovuttaa katsastetun moottoripyörän sekä kypärän kilpailijalle erikseen määrätyltä paikalta. Katsastusjonossa jokaisen kilpailijan on noudatettava kahden (2) metrin turvaväliä. Kilpailun järjestäjä suosittelee vahvasti kasvomaskin käyttöä jonotuksen yhteydessä.

Kilpailupaikalla on yleisöä, kilpailijoita ja heidän huoltohenkilöstöään varten kahviomyyntiä. Kahviotuotteet ovat yksittäispakattuja. Kilpailun järjestäjän nimeämät toimihenkilöt antavat tuotteet sekä annostelevat esimerkiksi sinapin ja ketsupin, jonka jälkeen asiakas ottaa tuotteet tarjottimelta, joka puhdistetaan säännöllisesti. 

Maksuvälineeksi kelpaavat yleisimmät maksukortit sekä MobilePay. Lisäksi jonotuksessa huolehditaan kahden (2) metrin turvavälien toteutumisesta sekä käsi- ja yskimishygieniasta. Kahviojonossa oleville henkilöille suositellaan vahvasti kasvomaskin käyttöä.

Kilpailun palkinnot voi noutaa kilpailun jälkeen erilliseltä palkintopöydältä. Yhteistä palkintojenjakoa ei järjestetä.

Mikäli tapahtumaan osallistuvalle tulee hengitystietulehdus tai hän saa muita oireita, jotka voivat liittyä koronavirusinfektioon, hänen tulee poistua heti alueelta ja olla yhteydessä oman kotikunnan terveydenhuoltoon tai työterveyteen. 

Mikäli tapahtumaan osallistuneella todetaan koronavirustartunta (14 vuorokauden kuluessa tapahtumasta), tulee hänen ilmoittaa tartuntojen jäljittäjille osallistumisestaan Classic Kisaranta 2021 -tapahtumaan (lauantaina 2.10.2021 ja/tai 3.10.2021), jotta kaikki altistuneet saadaan selvitettyä sekä asetettua tarvittaessa tartuntatautilain mukaiseen karanteeniin tartuntataudeista vastaavan lääkärin tekemällä päätöksellä.