Tärkeä tiedote: Kerhon toimintaan muutoksia koronaviruksen vuoksi

13.3.2020

Hallituksen kokous

Kerhon hallitus pitää kokouksen tiistaina 26.5.2020, jonka jälkeen tiedotamme tarkemmin kesäajan toiminnastamme.

Muutokset kerhomme toimintaan

Kerhon hallitus on päättänyt perjantaina 13.3.2020 kerhomme toimintaa koskevista muutoksista koronavirustilanteen vuoksi. 

Vuosikokous siirretään järjestettäväksi myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana. Lisäksi sarjaendurot perutaan toistaiseksi eikä jumppavuoroja järjestetä enää tänä keväänä, koska Kangasalan kaupunki on perunut kaikki liikuntasalivuorot 13.5.2020 saakka. Myöskään Saarenmaalle suunniteltua enduroleiriä tai Panssari CC -kilpailua ei tänä keväänä järjestetty viranomaisten asettamien rajoitusten vuoksi.

Crossikoulukauden aloitus siirtyy ainakin toukokuun puoliväliin riippuen viranomaisten antamien rajoitusten voimassaolosta. 

Ajoharjoittelu ja ajopaikat

Ajopaikat ovat tällä hetkellä avoinna normaalien ajoaikojen mukaisesti. Tämän hetkisen tiedon mukaisesti ulkoharjoittelupaikat eivät kuulu valtioneuvoston määräämien rajoitusten piiriin. 

Mahdollisissa ajoharjoituksissa on kuitenkin otettava huomioon, että valtioneuvosto on päätöksellään määrännyt, että yli kymmenen (10) henkilön joukkokokoontumisia ei sallita ennen kesäkuuta, jolloin 1.6.2020 alkaen kokoontumisrajoitusta muutetaan siten, että 50 henkilön kokontumiset ja alle 500 hengen yleisötapahtumat sallitaan.

Varikkoalueilla ajoneuvot on pysäköitävä riittävän etäälle toisistaan ja niin sanottuja torikokouksia ja muuta ylimääräistä oleskelua on vältettävä. Kokoontumisrajoitukset ovat voimassa toukokuun loppuun saakka.

Uudenmaan alueelle asetettu liikkumisrajoitus päättyi keskiviikkona 15.4.2020. On kuitenkin edelleen syytä välttää tarpeetonta matkustamista koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi.

Suomen Moottoriliiton ohje ajoharjoitteluun liittyen poikkeusoloissa on julkaistu keskiviikkona 25.3.2020 (PDF-tiedosto).

Kilpailutoiminta Suomessa

Tällä hetkellä kaikki SML:n alaiset kilpailut kaikissa lajeissa on pääosin peruttu toukokuun loppuun saakka. Valtioneuvosto antoi keskiviikkona 22.4.2020 suosituksen, että kaikki yli 500 hengen yleisötapahtumat perutaan heinäkuun loppuun saakka koronaviruksen ehkäisemiseksi.

Kilpailuja on peruttu myös kesä- ja heinäkuulta niin enduron kuin motocrossinkin osalta.

Ajantasaiset tiedot kilpailutapahtumista löytyvät Motti-järjestelmästä.

Tilanteen seuranta ja tiedottaminen

Kerhomme hallituksen päätöksessä ihmisten terveys on asetettu etusijalle ja turhaa riskinottoa pyritään näillä toimilla välttämään.

Kerhon hallitus seuraa tilannetta, viranomaisten antamia ohjeita sekä määräyksiä ja Suomen Moottoriliiton (SML) antamia ohjeistuksia.

Mahdollisista muutoksista ja/tai uusista määräyksistä tiedotetaan kerhon verkkosivuilla sekä sosiaalisen median kanavissa. 

Lisätietoa saa tarvittaessa myös sihteeriltä sähköpostitse (sihteeri@kamoke.fi) tai puhelimitse (040 745 9956).

Tiedote on päivittyvä. Viimeisin päivitys on tehty 18.5.2020 kello 19:00 (kerhon hallituksen kokous siirtyy viikolla).