Harjoitustoiminnan ohjeet

Alla olevat ohjeet koskevat Kangasalan Moottorikerhon järjestämää toimintaa sekä omatoimista ajoharjoittelua kerhomme käytössä olevilla reiteillä. Jokaisen toimintaan osallistuvan on noudatettava annettuja ohjeita, jotta voimme varmistaa kaikkien turvallisuuden harjoitustoiminnan aikana sekä ehkäistä koronaviruksen leviämistä.

Osallistu toimintaan vain oireettomana

Toimintaamme saa osallistua vain täysin oireettomana. Mikäli sinulla on jotakin oireita tai sairastumiseen viittavaa, et saa osallistua toimintaamme. Koronaviruksen aiheuttamaan hengitystieinfektioon viittaavia oireita ovat muun muassa yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut, vatsaoireet sekä päänsärky. 

Tarkemmat tiedot koronaviruksen mahdollisista oireista löytyvät Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) verkkosivustolta.

Mikäli odotat aikaa koronatestiin tai odotat sinulle tehdyn koronatestin tulosta, et saa osallistua toimintaamme.

Toimintaohjeet harjoitustoimintaan

 • Harjoittelun ja muun toiminnan tulee tapahtua voimassa olevien rajoitusten (tai suositusten) mukaiset henkilömäärät sekä ryhmäkoot huomioiden niin omatoimisessa harjoittelussa kuin kerhon järjestämissä tilaisuuksissa ja tapahtumissa.
 • Toimintaan osallistuvat vain tarvittavat henkilöt, kuten kilpailija tai junioritoiminnassamme kuljettaja(t) ja hänen/heidän huoltajansa. Ylimääräisten henkilöiden oleskelua toiminnassa pyritään välttämään, jotta mahdollisten kontaktien määrä saadaan pidettyä pienenä.
 • Kaikissa tilanteissa pyritään välttämään fyysisiä lähikontakteja sekä pitämään vähintään kahden (2) metrin turvavälin toisiimme.
 • Toimintaan osallistuville suositellaan kasvomaskin käyttöä kaikissa tilanteissa, vaikka turvavälitkin toteutuisivat. Kasvomaskin käytössä on noudatettava hyvän käsihygienian ohella myös Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) antamaa ohjeistusta.
 • Riskiryhmiin kuuluville ei suositella toimintaan osallistumista. Tietoa koronaviruksen riskiryhmistä on saatavilla Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) verkkosivuilla.
 • Kaikissa kerhon järjestämissä harjoituksissa sekä muussa toiminnassa on saatavilla käsidesiä tai mahdollisuus käsien pesemiseen, jotta hyvästä käsihygieniasta voidaan huolehtia.
 • Sisäharjoituksissa kaikki osallistujat pesevät kädet huolellisesti ennen toiminnan aloittamista sekä harjoitusten päättymisen jälkeen. Yhteisesti käytössä olleet välineet puhdistetaan harjoituksen jälkeen.
 • Pukuhuoneiden käyttöä pyritään välttämään sisäharjoitusten aikana. Osallistujat pukevat tarvittavat varusteet päälleen jo kotona. Myös suihkukäynnit pyritään hoitamaan harjoitusten jälkeen kotona.
 • Ulkotapahtumien aikana ajoneuvot pyritään pysäköimään niin laajalle kuin mahdollista fyysisten lähikontaktien välttämiseksi.
 • Kerhon järjestämiin tilaisuuksiin ei järjestetä yhteisruokailua ja/tai grillausmahdollisuutta fyysisten lähikontaktien välttämiseksi. Kaikilla tulee olla mukanaan omat juomapullot ja muut tarvittavat eväät.
 • Leirejä tai muita pidempikestoisia harjoituksia (esimerkiksi yöpymistä vaativia) ei toistaiseksi järjestetä.
 • Kaikki käyttävät vain omia varusteitaan ja huoltotarvikkeita eikä varusteita (esim. kypärä, suojavarusteet, ajosaappaat) tai huoltotarvikkeita saa toistaiseksi lainata muille osallistujille.

Pirkanmaan yhteiscrossikoulutoiminta

Tarkemmat tiedot Pirkanmaan yhteiscrossikoulutoimintaan ja siihen liittyviin koronaohjeisiin löytyvät yhteiscrossikoulujen omalta verkkosivustolta. Lisätietoja saa tarvittaessa sihteeriltä (sihteeri@kamoke.fi).