Harjoitustoiminnan ohjeet

Alla olevat ohjeet koskevat Kangasalan Moottorikerhon järjestämää toimintaa sekä omatoimista ajoharjoittelua kerhomme käytössä olevilla reiteillä. Jokaisen noudattaessa annettua ohjeistusta, voimme järjestää toimintaa mahdollisimman terveysturvallisesti.

Suosittelemme toimintaamme osallistuvien ottavan koronarokotteet, jotta kerhon järjestämät tapahtumat ja tilaisuudet voidaan järjestää mahdollisimman terveysturvallisesti.

Osallistu toimintaan vain oireettomana

Toimintaamme saa osallistua vain täysin oireettomana. Mikäli sinulla on jotakin oireita tai sairastumiseen viittavaa, et saa osallistua toimintaamme. Jos tiedät altistuneesi koronavirukselle, ethän osallistu toimintaamme viiden (5) vuorokauden kuluessa altistumispäivästä laskien.

Tartuntatautilain mukaisia karanteeneja tai erityksiä ei enää pääsääntöisesti määrätä vaan oireisten henkilöiden tulee pysyä omaehtoisesti kotona vähintään viiden (5) vuorokauden ajan oireiden alkamisesta tai siihen saakka, että oireet ovat lieventyneet.

Koronaviruksen aiheuttamaan hengitystieinfektioon viittaavia oireita ovat muun muassa yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut, vatsaoireet sekä päänsärky. Tarkemmat tiedot koronaviruksen mahdollisista oireista löytyvät Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) verkkosivustolta.

Toimintaohjeet harjoitustoimintaan

  • Harjoitustilanteissa ja muissa tapahtumissa noudatetaan voimassa olevia rajoituksia esimerkiksi osallistujamäärään liittyen. Ylimääräistä oleskelua harjoituspaikoilla toivotaan vältettävän.
  • Lähikontakteja pyritään välttämään muun muassa aikatauluja porrastamalla sekä sähköisiä välineitä apuna käyttäen esimerkiksi tapahtumiin ilmoittautumisissa. Lähikontaktien välttämiseksi toivomme myös, että toimintaan osallistuvat vain välttämättömät henkilöt, jotta saamme pidettyä välttämättömien kontaktien määrän pienenä.
  • Välttämättömissä lähikontakteissa huolehdimme vähintään kahden (2) metrin turvavälin toteutumisesta, huolehdimme hyvästä käsihygieniasta sekä käytämme kasvomaskia niin sisällä kuin ulkona järjestettävässä toiminnassa. Kasvomaskin käytössä noudatetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ohjeistusta.
  • Sisätiloissa tapahtuvassa toiminnassa huolehditaan edellä mainittujen turvaohjeiden lisäksi myös hyvästä käsihygieniasta. Kerho huolehtii, että kaikilla on mahdollisuus käsien pesemiseen ja/tai desinfiointiin.
  • Sisäliikuntatoiminnassa emme käytä toistaiseksi pukuhuonetiloja vaan liikunta-/urheiluvarusteiden vaihtaminen sekä suihkussa käynti hoidetaan toistaiseksi kotona.
  • Emme suosittele yhteiskuljetuksia esimerkiksi kerhomme järjestämiin tapahtumiin tai kilpailuihin eri perheiden välillä.
  • Kerho ei toistaiseksi järjestä ruokailua tapahtumissa tai pidempään kestäviä tapahtumia, kuten yöpymistä vaativia leirejä.
  • Riskiryhmiin kuuluville emme tällä hetkellä suosittele toimintaan osallistumista. Tietoa koronaviruksen riskiryhmistä on saatavilla Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) verkkosivuilla.
Lataa Koronavilkku-sovellus puhelimeesi. #5valttia
Jos sinulla on oireita, pysy kotona. #5valttia
Pidäthän vähintään kahden (2) metrin turvavälin. #5valttia
Käytäthän kasvomaskia. #5valttia
Huolehdi hyvästä käsihygieniasta. #5valttia