Koronaohjeistus

Koronavirustilanteen johdosta olemme joutuneet tekemään muutoksia kerhomme tavanomaiseen toimintaan. Tällä sivulla julkaistun kerhon oman ohjeistuksen lisäksi noudatamme viranomaisten, Suomen Moottoriliiton (SML) sekä Kangasalan kaupungin antamia ohjeita.

Viranomaisten antamat ohjeet ja määräykset muun muassa kokoontumisrajoituksista saattavat muuttua nopeastikin, joten viranomaisten verkkosivujen aktiivinen seuraaminen on tärkeää.

Tällä sivulla julkaistu ohjeistus on viimeksi päivitetty 25.11.2020.

Osallistu toimintaan vain täysin oireettomana

Tärkeää on muistaa, että toimintaamme ei saa osallistua, mikäli on jotakin oireita tai sairastumiseen viittaavaa. Koronaviruksen aiheuttamaan hengitystieinfektioon viittaavia oireita ovat muun muassa yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut, vatsaoireet sekä päänsärky. Tarkemmat tiedot koronaviruksen mahdollisista oireista löytyvät Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) verkkosivustolta.

Mikäli odotat aikaa koronatestiin tai odotat koronatestin tulosta, et saa osallistua toimintaamme.

Toimintaohjeet harjoitustoimintaan

  • Harjoittelun tulee tapahtua alle suositusten mukaiset ryhmäkoot huomioiden niin omatoimisissa harjoitteluissa ajopaikoilla kuin kerhon järjestämissä yhteisharjoituksissa.
  • Kaikissa kerhon järjestämissä harjoituksissa sekä muussa toiminnassa on saatavilla käsidesiä käsien desinfektiota varten.
  • Sisäharjoituksissa kaikki osallistujat pesevät kädet huolellisesti ennen toiminnan aloittamista sekä harjoitusten päättymisen jälkeen. Lisäksi toiminnassa on pidettävä vähintään kahden (2) metrin turvaväli.
  • Pukuhuoneiden käyttöä suositellaan mahdollisuuksien mukaan välttämään sisäharjoitusten aikana. Lisäksi suositellaan, että mahdolliset suihkukäynnit hoidetaan kotona harjoituksen jälkeen.
  • Riskiryhmiin kuuluville ei suositella toimintaan osallistumista. Koronaviruksen riskiryhmät ovat luettavissa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) verkkosivuilla.
  • Fyysisiä lähikontakteja pyritään välttämään mahdollisimman hyvin ja pyrimme pitämään vähintään kahden (2) metrin turvavälin toisiimme. Ajoneuvot pyritään pysäköimään niin laajalle kuin mahdollista.
  • Kerho ei tarjoa tai järjestä yhteisruokailua ja/tai grillausmahdollisuutta toiminnassaan. Jokaisella kuljettajalla sekä huoltajalla tulee olla oma juomapullo ja muut tarvittavat omat eväät.
  • Leirejä tai muita pidempikestoisia harjoituksia (esimerkiksi yöpymistä vaativia) ei toistaiseksi järjestetä.
  • Kaikki käyttävät vain omia varusteitaan ja huoltotarvikkeita eikä varusteita tai huoltotarvikkeita saa toistaiseksi lainata muille osallistujille.
  • Kasvomaskin käyttöä suositellaan, mikäli turvavälejä ei ole mahdollista pitää. Kasvomaskin käytössä on noudatettava Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) antamaa ohjeistusta.

Pirkanmaan yhteiscrossikoulutoiminta

Tarkemmat tiedot Pirkanmaan yhteiscrossikouluihin liittyen löytyvät yhteiscrossikoulujen omalta verkkosivustolta. Lisätietoja saa tarvittaessa sihteeriltä (sihteeri@kamoke.fi).

Toimintaohjeet kilpailutoimintaan liittyen

Suomen Moottoriliiton alainen kilpailutoiminta pyörii lähes normaaliin tapaan. Tutustuthan huolellisesti myös kilpailun järjestäjän ja/tai lajiryhmän antamaan ohjeistukseen kilpailutoimintaan liittyen. 

Kilpailun järjestäjä on voinut esimerkiksi rajoittaa kilpailijoiden ja/tai huoltajien määrää, yleisömäärään on asetettu rajoituksia sekä lajikohtaisesti on voitu tehdä joitakin väliaikaisia sääntömuutoksia.

Lisätietoa Suomen Moottoriliiton (SML) antamasta ohjeistuksesta saa Suomen Moottoriliiton verkkosivuilta.

Matkustamiseen liittyvät huomiot

Tällä hetkellä tarpeetonta matkustamista ulkomaille pyydetään välttämään lukuun ottamatta niitä maita, joiden osalta on päätetty luopua maahantulon rajoituksista. Ulkomailta Suomeen palaavien tulee huomioida Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen antama karanteeniohjeistus.

Terveyden- ja hyvinvoinnin laitos on julkaissut liikennevalomallin liittyen ulkomailta Suomeen palaamiseen. Liikennevalomallin vihreistä maista Suomeen saapuessa ei tarvitse jäädä omaehtoiseen karanteeniin, vaikka kulkisi punaisella tai harmaalla merkityn maan kautta.

Punaisella tai harmaalla merkitystä maasta saapuessa suositellaan kymmenen (10) vuorokauden omaehtoista karanteenia, vaikka saapuisi vihreällä merkityn maan kautta.

Koronavirustartunta tai epäily

Mikäli epäilet koronavirustartuntaa, älä osallistu toimintaamme. Olethan yhteydessä myös oman kuntasi/kaupunkisi terveydenhuoltoon, työterveyshuoltoon tai Tampereen yliopistollisen sairaalan (Tays) ympäri vuorokauden päivystävään koronaneuvontanumeroon (03 311 65333).

Mikäli olet osallistunut kahden (2) viikon sisällä koronavirustartunnan toteamisesta kerhomme toimintaan, ilmoitathan siitä terveydenhuollon henkilöstölle, jotta voimme tarvittaessa auttaa altistuneiden jäljityksessä.

Suosittelemme myös lataamaan Koronavilkku-sovelluksen älypuhelimeen.

Lisätiedot

Lisätietoa koronavirustilanteeseen ja toimintaohjeistukseen liittyen saa tarvittaessa kerhomme sihteeriltä sähköpostitse (sihteeri@kamoke.fi) tai puhelimitse (040 745 9956).

Tämä ohjeistus on laadittu käyttäen apuna Olympiakomitean, Suomen Moottoriliiton sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ja Opetus- ja kulttuuriministeriöiden ohjeita.