Koronaohjeistus

Koronavirustilanteen johdosta olemme joutuneet tekemään muutoksia kerhomme tavanomaiseen toimintaan. Tällä sivulla julkaistun kerhon oman ohjeistuksen lisäksi noudatamme viranomaisten, Suomen Moottoriliiton (SML) sekä Kangasalan kaupungin antamia ohjeita.

Viranomaisten antamat ohjeet ja määräykset muun muassa kokoontumisiin liittyvistä rajoituksista saattavat muuttua nopeastikin, joten on tärkeää seurata tämän ohjeistuksen lisäksi myös viranomaisten antamia tiedotteita sekä ohjeita aktiivisesti.

Tällä sivulla julkaistu ohjeistus on viimeksi päivitetty 25.1.2021.

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Osallistu toimintaan vain oireettomana

Toimintaamme saa osallistua vain täysin oireettomana. Mikäli sinulla on jotakin oireita tai sairastumiseen viittavaa, et saa osallistua toimintaamme. Koronaviruksen aiheuttamaan hengitystieinfektioon viittaavia oireita ovat muun muassa yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut, vatsaoireet sekä päänsärky. 

Tarkemmat tiedot koronaviruksen mahdollisista oireista löytyvät Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) verkkosivustolta.

Mikäli odotat aikaa koronatestiin tai odotat sinulle tehdyn koronatestin tulosta, et saa osallistua toimintaamme.

Toimintaohjeet harjoitustoimintaan

 • Harjoittelun ja muun toiminnan tulee tapahtua voimassa olevien rajoitusten (tai suositusten) mukaiset henkilömäärät sekä ryhmäkoot huomioiden sekä omatoimisessa harjoittelussa kuin kerhon järjestämissä tilaisuuksissa ja tapahtumissa.
 • Kaikissa tilanteissa pyritään välttämään fyysisiä lähikontakteja sekä pitämään vähintään kahden (2) metrin turvavälin toisiimme.
 • Toimintaan osallistuville suositellaan kasvomaskin käyttöä suositellaan kaikissa tilanteissa, vaikka turvavälitkin toteutuisivat. Kasvomaskin käytössä on noudatettava Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) antamaa ohjeistusta.
 • Riskiryhmiin kuuluville ei suositella toimintaan osallistumista. Tietoa koronaviruksen riskiryhmistä on saatavilla Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) verkkosivuilla.
 • Kaikissa kerhon järjestämissä harjoituksissa sekä muussa toiminnassa on saatavilla käsidesiä tai mahdollisuus käsien pesemiseen, jotta hyvästä käsihygieniasta voidaan huolehtia.
 • Sisäharjoituksissa kaikki osallistujat pesevät kädet huolellisesti ennen toiminnan aloittamista sekä harjoitusten päättymisen jälkeen. Yhteisesti käytössä olleet välineet puhdistetaan harjoituksen jälkeen.
 • Pukuhuoneiden käyttöä pyritään välttämään sisäharjoitusten aikana. Osallistujat pukevat tarvittavat varusteet päälleen jo kotona. Myös suihkukäynnit pyritään hoitamaan harjoitusten jälkeen kotona.
 • Ulkotapahtumien aikana ajoneuvot pyritään pysäköimään niin laajalle kuin mahdollista fyysisten lähikontaktien välttämiseksi.
Jos sinulla on oireita, pysy kotona. #5valttia
Pidäthän vähintään kahden (2) metrin turvavälin. #5valttia
Käytäthän kasvomaskia. #5valttia
Huolehdi hyvästä käsihygieniasta. #5valttia
 • Kerhon järjestämiin tilaisuuksiin ei järjestetä yhteisruokailua ja/tai grillausmahdollisuutta fyysisten lähikontaktien välttämiseksi. Kaikilla tulee olla mukanaan omat juomapullot ja muut tarvittavat eväät.
 • Leirejä tai muita pidempikestoisia harjoituksia (esimerkiksi yöpymistä vaativia) ei toistaiseksi järjestetä.
 • Kaikki käyttävät vain omia varusteitaan ja huoltotarvikkeita eikä varusteita tai huoltotarvikkeita saa toistaiseksi lainata muille osallistujille.

Pirkanmaan yhteiscrossikoulutoiminta

Tarkemmat tiedot Pirkanmaan yhteiscrossikouluihin liittyen löytyvät yhteiscrossikoulujen omalta verkkosivustolta. Lisätietoja saa tarvittaessa sihteeriltä (sihteeri@kamoke.fi).

Toimintaohjeet kilpailutoimintaan liittyen

Koronavirus vaikuttaa myös Suomen Moottoriliiton alaiseen kilpailutoimintaan. Voimassa olevat rajoitukset ja suositukset vaihtelevat eri alueittain, joten yhtenäisiä ohjeita on tällä hetkellä vaikea antaa.

Kilpailun järjestäjä on voinut esimerkiksi rajoittaa kilpailijoiden, huoltajien ja yleisön määrää sekä lajikohtaisesti on voitu tehdä esimerkiksi joitakin väliaikaisia sääntömuutoksia.

Lisätietoa Suomen Moottoriliiton (SML) antamasta ohjeistuksesta saa Suomen Moottoriliiton verkkosivuilta.

Koronavirustartunta tai epäily

Mikäli epäilet koronavirustartuntaa, älä osallistu toimintaamme. Olethan yhteydessä myös oman kotikuntasi terveydenhuoltoon, työterveyshuoltoon tai Tampereen yliopistollisen sairaalan (Tays) ympäri vuorokauden päivystävään koronaneuvontanumeroon (03 311 65333).

Mikäli olet osallistunut kahden (2) viikon sisällä koronavirustartunnan toteamisesta kerhomme toimintaan, ilmoitathan siitä terveydenhuollon henkilöstölle, jotta voimme tarvittaessa auttaa altistuneiden jäljityksessä.

Suosittelemme lataamaan Koronavilkku-sovelluksen älypuhelimeen.

Lisätietoa koronavirukseen liittyen

Lisätietoa koronavirustilanteeseen ja toimintaohjeistukseen liittyen saa tarvittaessa kerhomme sihteeriltä sähköpostitse (sihteeri@kamoke.fi) tai puhelimitse (040 745 9956). Myös viranomaisten mahdolliset yhteydenotot pyydetään osoittamaan edellä mainittujen yhteystietojen kautta.

Tämä ohjeistus on laadittu käyttäen apuna viranomaisten, Olympiakomitean, Aluehallintoviraston, Suomen Moottoriliiton sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ja Opetus- ja kulttuuriministeriöiden ohjeita.